Welkom op de website van Koninklijke Schaakkring Deurne
 


3° Jeugdkersttornooi K.S.K. Deurne  :  een sfeerbeeld.

 
 

Voorbije zondag 20 december 2015 organiseerde K.S.K. Deurne v.z.w. zijn 3° editie van het jeugdkersttornooi. 
Onder het motto van “schakende kinderen gelukkig maken en een mooie zondagnamiddag bezorgen” ging ons team van de jeugdwerking enthousiast aan het werk. Op vrijdagavond/of moet ik zeggen vroege zaterdagmorgen – na het seniorenkersttornooi – maakten onze bereidwillige veteranen Peter Beeckmans en Roger Bruynseels de bovenspeelzaal van Esso reeds vooraf in orde. Hartelijk dank daarvoor mannen !

 Er gaven 27 kinderen gehoor aan onze uitnodiging op zondag en samen met begeleiders, ouders of grootouders was het best opnieuw gezellig in ons Esso-lokaal. Meester Steven Liekens kon stipt om 14 uur het tornooi laten starten na een korte uiteenzetting over de basisregels van dit jeugdschaaktornooi. Er werd in één groep 7 ronden gespeeld van telkens 15 minuten per partij per speler. Op voorhand was afgesproken dat er wel 3 kleine schaaktrofeetjes met bijhorende kerstcent beschikbaar waren per leeftijdscategorie ( 3 gelijk verdeelde groepen : tot 8 jaar, tot 11 jaar, 11 jaar en ouder).  

Dirk Verlinden en Kevin Hellemans van onze jeugdwerking hielden zich bezig met de aanmeldingen en het informaticawerk (uitslagen, paringen, ...), er werd zelfs de eerste ronden gespeeld met versnelde paringen wat wel geapprecieerd werd door de aanwezigen.  Ria Van Tendeloo mocht haar moederhart laten spreken bij het uitdelen van de versnaperingen tijdens de pauze tussen de 4° en 5° speelronde, later op de dag stoffeerde Ria ook de prijzentafel op het afgedekte biljart in de bridgezaal. 

Het tornooi was erg spannend, niet echt één bepaalde jeugdspeler stak er bovenuit en dat betekende dat na de voorlaatste ronde nog 4 spelers gelijkstonden met 5 punten uit 6 partijen.  Van een spannende slotronde gesproken : het was muisstil tijdens dat laatste halfuur, op bord 1 werd onder grote belangstelling geschaakt tot de laatste 2 minuten bedenktijd. Enorm ontladend applaus nadat de laatste witte koning mat was gezet ... 

Een trotse voorzitter Robert Schuermans mocht dan ook de winnaars in de leeftijdsgroepen tot bij zich roepen.  

- de reeks tot 11 jaar werd gewonnen door Mare Morote van T.S.M. Mechelen met een eindscore van 6/7.  Mare werd bovendien algemeen eindoverwinnaar van dit 3° jeugdkersttornooi.

- de reeks 11 jaar en ouder werd gewonnen door Stef Michiels van S.K. Zimmertoren uit Lier, ook Stef behaalde een mooie score van 5 uit 7

- de reeks tot 8 jaar werd gewonnen door Hugo Froeyman, ja hoor de 6-jarige (!) zoon van onze topspeler Helmut Froeyman uit Deurne.  Hugo behaalde een leuke score van 4 uit 7. 

Zoals tornooileider Dirk Verlinden het ook nog mooi verwoordde tijdens de prijsuitdeling : enkele kinderen namen voor de eerste keer deel aan een jeugdtornooi en scoorde eigenlijk zeer goed.  In dit verslagje dus ook een bijzondere vermelding voor ons jonge lid van S.K. Deurne Arne Anthonis die bij zijn debuut met een score van 3,5 uit 7 onmiddellijk 50 % van de punten scoorde. Oma Greta Foulon en bompa Roger Bruynseels konden alleen maar bewonderend en fier toekijken. 

Tot slot, voorzitter Robert Schuermans mocht opnieuw erg veel felicitaties in ontvangst nemen voor de geslaagde organisatie. Onze voorzitter zag veel glimmende, blinkende, ontroerde ouders of supporters. Voor die mooie beelden en de speelvreugde van de kinderen doen we het dus allemaal. Nu eventjes rusten met zijn allen en dan opnieuw terug beginnen te werken voor de volgende editie in 2016. 

Ook nog een groot woord van dank van mijzelf aan alle medewerkers dit voorbije weekend !

 

Robert Schuermans,

voorzitter van de Koninklijke Schaakkring van Deurne, en een hele fier hoor ...

   
     


Nog veel meer foto's vind je op de Facebook pagina van KSK Deurne :

https://www.facebook.com/KSK-Deurne-217026431684989/?fref=ts

De volledige einduitslag :